Prepozitii substantiv

Exista doua tipuri de obiecte. Cele descrise in lectia anterioara primesc actiunea verbului in mod direct. De aceea ele se numesc obiecte directe. Celalalt tip de obiecte primeste actiunea cu ajutorul unei prepozitii. Despre prepozitii si fraze cu prepozitii vei invata din celelalte lectii prezente pe site. In momentul acesta vom incerca sa intelegem cum functioneaza substantivul intr-o propozitie cu prepozitii.

1

In exemplul de mai sus, „around the pool” este o fraza prepozitionala ce include prepozitia „around” si substantivul „pool” ca obiect al prepozitiei.

prepozitii engleza 2

In acest exemplu, „under the lifeguard chair”, prepozitia „under” preia „lifeguard chair” ca obiect al ei.

Combinatia dintre o prepozitie si un obiect este numita fraza prepozitionala. Propozitiile de sine statatoarea sunt doar fragmente sau etaje ale unui bloc. Trebuiesc combinate cu alte parti pentru a forma o fraza sau o unitate.

Sa legam ideea „around the pool” cu substantivul Susan si verbul „walks” pentru a forma o propozitie completa. Cand adaugam un subiect trebuie sa adaugam obligatoriu si un verb, bineinteles, subiectul realizeaza actiunea verbului.

prepozitii substantiv 3

Un substantiv folosit dupa o prepozitie se numeste obiectul prepozitiei.

prepozitii substantiv 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *